dijous, 22 d’abril de 2021

4. Festes d'arreu del món: les Falles de Xàtiva

 Avui hem descobert... Les falles de Xàtiva!

Arrel dels nostres coneixements previs i de dos vídeos de la Generalitat Valenciana, ens hem endinsat en el món faller i ens ha encantat!

Inicialment la hem situat en el nostre mapa mundi i en el nostre fris cronològic!
Després hem seguit investigant a través de la lectura d'un conte anomenat Les falles i per internet més coses de les falles, des de la plantà, la despertà, la cremà... Fins a les falleres, les ofrenes a la patrona, els tipus de petards que empren, els bunyols de carabassa així com les xarangues, la dolçaina... Ara en sabem moltes coses!

Després hem aprofitat un petit descans per anar a un concert que ens han ofert al Xavi (el nostre estimat conserge) així com d'altres companys, amb col.laboracions de gairebé tots els mestres, i hem gaudit molt! Hem ballat i ho hem passat genial!


A la tarda hem tornat a jugar en grups amb un nou kahoot... I ha anat molt bé!!!Després hem iniciat un nou taller... Inicialment les falles es feien amb fang i es cobrien de guix o escayola, així que hem creat els nostres ninots d'una falla... Però estan quedant tan bé que de ben segur seran indultats!!!

Haurem d'esperar a demà per a veure'n el resultat!

3 comentaris:

 1. M'ho vaig passar molt bé!!
  Es podria repetir aquesta activitat (Emma Sancho)

  ResponElimina
 2. Me n'alegro! Ho tindré en compte! ;)

  ResponElimina
 3. Hola Mery soc l'Aina m'ha agradat tot lo que fiquas en el blog tu curras molt adeu molts petons

  ResponElimina