dimarts, 20 d’abril de 2021

2. Festes d'arreu del món: l'Olentzero

Dins d'aquesta segona jornada del projecte d'enguany hem treballat l'Olentzero... Que no sabeu qui és? Doncs una espècie de Pare Noel carboner que duu regals als nens la nit del dia 24 de Desembre si s'han esforçat durant l'any!Així doncs, després de visualitzar la llegenda, hem iniciat més indagacions... On el podem trobar? Doncs al País Basc! Així que l'hem ubicat dins del mapa Mundi així com en el de la Península Ibèrica!

Després hem investigat la data de la celebració i l'hem afegit al nostre fris cronològic!


A continuació hem passat a investigar la gastronomia del País Basc, les danses, la cançó de l'Olentzero, la vestimenta que duu, els símbols i el la celebració del solstici d'hivern, qui és la Mari Domingi (una dona que l'ajuda a repartir regals), la seva llengua (l'euskera), el joc de la pilota basca i fins i tot hem descobert que tenen una competició de tallar llenya!El taller d'avui ha estat un taller de pintxos creatius... Que ens hem acabat menjant i estaven boníssims!!!

I finalment hem tancat la jornada amb un kahoot per repassar jugant en grup tot el què hem descobert!Ah sí, què no en teníem prou? Doncs avui a l'hora del pati si volíem podíem fer tallers de roses, de punts de llibres i de dracs!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada